Juldan & Annandan

Juldan tog vi bara det lugnt och myste med att leka med barnens nya julklappar och åt julmaten som blev över och på kvällen blev det lite chips;)

I dag Annandagen har vi varit i stan och handlat på julrean
Mio fick 3 nya pyjamaser ett par jeans och en tröja.
Tova fick nya jeans och leggings samt 3 nya tröjor och en massa krimskrams som hårspänne och ny hårborste.
Älsklign köpte sig 2 nya tröjor och jag köpte mig en tröja mest för att jag ska slippa gå naken allt eftersom magen växer.

Denna vecka ska vi ta det så lugnt som möjligt och inte göra mycket alls.

Julafton

Vi hade i år bestämt att vi skulle fira jul hemma hos oss med både min och Johans familjer, mysigt men vilket jobb det var! Vi var omkring 25 vuxna och 5 barn, har aldrig sett så mycket klappar under samma gran. Alla var mätta och belåtna och det var en av de bästa jularna någonsin. Tycker det ska vara mycket folk på julafton, man ska vara omringad av familj och folk man tycker om och som tycker om en själv. Jag vet dock inte om jag kommer att göra om det nästa år. Min kropp pallade inte trycket i år kan jag ju säga, hade såå ont i både fötter och rygg att Johan fick ge mig fotmassage mitt på dan och vid ett tillfälle fick jag lägga mig på golvet med fötterna på kaminen. Efter alla hade åkt hem låg jag på soffan och halvt skrek ut min smärta inte ens TNSen gjorde någon nytta då jag hade ont precis överallt. Hade jag bara lyssnat på min kropp och tagit det lite lugnt och lagt mig och vila en stund hade det säkert blivit mycket bättre men i slutändan var det värt det då julafton var väldigt lyckad:)

Ett annat ögonblick

När jag fick reda på att det låg tvillingar i min mage och detta ögonblick var inget positivt alls kan jag säga men det var ett ögonblick jag kommer minnas för livet.

Den här månaden

Årets sista månad och det har varit fullt ös hela månaden.

Månaden började med att vi flyttade till huset.
Det var varit lucia på dagis och Tova var såklart den sötaste av dom alla.

Besök hos barnmorskan.
Julklapps shopping.
Mys på hög nivå

Julafton med släkten.

Nu är det bara nyårsafton kvar men innan dess ett besök hos doktorn för vidare sjukskrivning och en titt på bebisarna.

Det här ångrar jag...

När jag var 17 år gammal så var jag snäll och hjälpte en människa med en sak som den personen själv inte kunde/fick göra och än i dag får jag sota för att jag var snäll och ställde upp. Det jag ångrar mest är att jag hjälpte personen i fråga!

Min födelsedag

Den 25:e Maj 1984 är jag född och jag har aldrig varit ett stort fan av att fira min födelsedag iaf inte på senare år. Fram tills jag fyllde 20 var det roligt att fylla år, det fanns alltid något att se fram i mot. När man fyllde 14 ville man fylla 15 så man fick köra moped, vid 17 var det 18 så man kunde komma in på krogen sen var det 20 man ville bli för att få gå på systemet. Nu är det inget man ser fram i mot, bara att bli äldre haha

Min första kyss...

Den första kyssen jag "räknar" kom när jag gick i sexan. Jag och en kompis var nere i Helsingborg och hälsade på hennes kille och vi skulle åka över till Helsingör för att hälsa på hans kusin och där i en gammal ruin så fick jag min första riktiga kyss, jag blev så kär och jag och han hade ett förhållande i 2 månader innan känslorna dog ut och jag min fegis dumpade honom via brev...hihi..

Mina drömmar

Är för personliga för att jag ska dela med mig av dom, tyvärr=)

Vad hade jag på mig i dag?

I dag hade jag på mig svarta byxor från h&m, grått linne från h&m och en vit stickad tröja från veromoda.

har varit hos bm i dag. Vågen gav mig ånge...

har varit hos bm i dag. Vågen gav mig ångest och jag ville bara vända och gå hem igen. Har nu gått upp nästan lika mycket som jag gjorde under hela graviditeten med Mio:( fick lyssna på hjärtljuden i dag för första gången och bebis 1 hade 144 och bebis 2 150. Mamma gissar fortfarande på att där är två flickor i magen, Johan säger en av varje och jag gissar på 2 pojkar vi får väl se vem av oss som har rätt?! Sf måttet låg i dag på gigantiska 32cm! Fick ny tid till läkaren så ska dit den 30:e, ny läkare denna gång! Lite skrämmande då jag träffat samma italienare alla gånger innan, jag hoppas bara den nya läkaren inte ställer till med nåt för att förhindra min sjukskrivning kan helt omöjligt jobba i mitt tillstånd. Fick order från bm att jag ska ringa sjukgymnasten i morgon så jag kan få hjälp med min höft. Det är inte konstigt att jag bara har ont i högra höften då båda tvillingar bosatt sig på den sidan och båda deras vikt vilar på den höften. Fick även en förfrågan från bm i dag om att det fanns en kvinna till som väntar tvillingar och som ville ha kontakt med andra blivande tvilling mammor så hon skulle ge henne mitt nr och mail adress så jag hoppas hon hör av sig. Hade varit super kul med en till som ska ha tvillingar, vet dock redan en till som ska ha:) vännen från tonåren Frida Lönell ska ha 2 små pyren ungefär en månad efter mig. Helt ofattbart egentligen jag minns än i dag hur vi höll på i tonåren och nu ska vi ha tvillingar nästan samtidigt:D det kunde man inte tänka sig för 10 år sedan.


i dag hade jag svarta byxor från h&m vitt ...

i dag hade jag svarta byxor från h&m vitt linne och Johans svart vitrandiga emilio tröja eftersom magen knappt får plats i mina tröjor längre.


Den här veckan

Oj denna vecka är det fullt ös medvetslös och så mycket som jag orkar nu förtiden så är jag medvetslös på Måndag kväll haha. Nej då riktigt så illa är det kanske inte.
Så var händer denna vecka då`?

Måndag: Då är det barnmorske besök, efterlängtat kan jag minst säga att det är har inte varit där på 6 veckor.Det ska lyssnas på hjärtljud och bokas doktors tid samt tid för UL.
Måste ringa veterinären och beställa tid för chipmärkning av katterna. Sedan är det veckohandling som gäller och på kvällen ska vi köra till Mörrum för att hämta en julklapp till Tova som jag hittat på blocket.

Tisdag: Då ska det storstädas här hemma, blir nog mest Johan som städar och jag som står med pekpinnen då mina höfter har lagt av helt iaf den högra. Hoppas på att Sandra har tid att komma på en kopp kaffe och sällskapa med mig lite:)

Onsdag: Då blir det färande till Karlskrona då Johan har fått tid hos doktorn och jag ska minsann få Max det har han lovat mig, villkoret för att jag skulle följa med haha.

Torsdag. Det är denna dag jag ser fram i mot både minst och mest. Har lovat Tova att vi ska julhandla de sista klapparna då, sedan ska det handlas julmat det ska ut i skogen och huggas gran, det ska fixas och donas med både dukning och gran här hemma på kvällen samt att jag har gett mig f** på att vi ska spela bingo lotto!

Fredag: Självaste Julafton och halva Johans släkt och halva min kommer hit för att fira jul tillsammans och det ska bli så mysigt. Hela huset fullt med folk, juldofter och julmusik med en massa klappar. Kan inte bli bättre.

Lördag går åt till att återhämta sig (om jag överlevt) från veckan och Söndag är det annandan och det vet vi ju alla vad det betyder! REA

Ja ni ser ju fullt ös medvetslös hela veckan lång.

I min handväska

Har ingen handväska och de få gånger jag försökt mig på att ha en så har jag bara blivit irriterad på hur svårt det är att hitta det man ska ha och när jag väl hitatt det så lägger jag det i fickan ist. Men funderar på att ge handväskan ett nytt försök då jag har en hel del av dom

Mina syskon


Oj hjälp ska jag behöva dra hela den här historien nu oxå.
Jag har 7 syskon varav 6 av dom är halv syskon. 5 bröder 2 systrar.
Det är ganska stort hopp mellan äldsta och yngsta syskonet och jag hamnar någonstans i mitten.

Vi tar pappas sida först

Min äldsta bror Per-Arne är 42år gammal är väldigt snäll och omtänksam har tyvärr inte hittat kärleken i sitt liv och lever därför som singel. Jobbar som målare i veckorna och brukar vara här och hälsa på ett par gånger varje helg.

Näsa bror i ledet heter Bennrik och är 40?(skäms lite nu) han och jag träffas endast någon gång om året vid speciella tillfällen då vi inte har någon gemensamt. Han har även 2 barn som är mina barns enda kusiner.

Sedan kommer min syster Camilla som jag senast  träffade för ungeför 10 år sedan då jag utav en olyckshändelse stötte på henne och min faster på Östersjö festivalen. Jag vet inte så mycket om henne mer än att hon har ett funktionshinder och att hon bor i Örebro.

Sedan kommer mammas sida

Då har vi Luka som är 38år gammal och väldigt speciell (på ett bra sätt) han bor i stockholm jobbar på ett fängelse och utbildar sig till socionom, han är även konstnär och har utställningar titt som tätt. Han dök upp här i Karlshamn i sommras på ett suprise visit efter många år i stockholm. Får hoppas att han snart kommer tillbaka.

Sedan har vi Peter 35år han är som vilken svensson som helst förrutom att han heter Jönsson;) Jobbar tränar etc etc etc

Sedan har vi lillasyster Sara som i år fyllde 18år om henne finns inte mycket att säga (eller jo men inget trevligt så jag låter bli)

Nu sist men inte minst så kommer de gemensamma barnen som min mor och far hade tillsammans. Det är såklart mig och sedan är det världens bästa bror.

David 25år gammal, det finns inga ord som beskriver hur viktig han är för mig. Han är bäst helt enkelt.

Det här hade jag på mig i dag


Gravid som jag är så är det ju såklart gravid kläder som gäller. Svarta byxor fråm H&M mama ett vitt linne från H&M och en grå kofta från Veromoda.

Min Tro

Jag vill inte säga att jag tror på Gud men jag vill gärna att det ska finnas en högre makt, någonstans dit vi kommer när vi dör.

Jag är både döpt och konfimerad och mina barn är döpta och när de blir gamla nog kommer de att konfimeras och det är för att det är en tradition.

Jag kan  öppet och ärligt säga att jag verkligen vill att det ska finnas en himmel och allt det där för jag är livrädd för att dö. Inte för själva döden då den faktiskt kan vara vacker och rogivande men för ovissheten om vad som kommer sedan.
Min man tror att allt bara slocknar som en enda lång sömn men jag vill så gärna att det ska finnas något mer än bara en evighet av mörker.

Ett ögonblick

Det är för mig helt omöjligt att bara välja ett ögonblick!

Det första är när min underbara dotter föddes för snart 6 år sedan! Det var den 9 april och efter att ha kämpat i 38 timmar så kom hon ut 23.53. Det glömmer jag aldrig.

Det andra är såklart när lilltotte (Mio) föddes där behövdes inte lika mycket kämpande utan han var snabb som en raket. Drygt 4 timmar tog det så var det miraklet fött.

Det tredje ögonblicket var när jag under de omständigheter som var fick redan på att det bodde tvillingar i min mage. Jag vill inte direkt säga att jag var lycklig i den stunden jag fick reda på det, jag grät mest i förtvivlan om vad jag skulle göra. När chocken! lagt sig och vi pratat igenom det här hemma så var jag nog allt lite lycklig iaf;) Tvillingar är någon jag ville ha för många år sedan innan jag fick Tova (=innan jag visste hur det va att ha barn=) men det är något som inte händer en själv utan andra långt långt borta men nu hände det mig/oss och jag kunde inte vara mer lycklig.

101212

I dag ska vi till Mörrum på loppis<3 Jag bara älskar att gå på loppisar, det finns inget bättre än att gå och titta och pilla på allt.

Mannen målar sista väggen i matsalen, barnen leker på golvet och tvillingarna härjar i magen<3


Min bästa vän

Det finns två personer i mitt liv som jag skulle kalla mina bästa vänner.

Den första är Therese. Vi umgås inte längre bara vi två speciellt ofta då hon har fullt upp med jobb, hundar och sambo och jag har mitt. Men jag vet att hon alltid finns där när jag behöver det. Telefonen går varm nästan varje dag. Hon är en sann vän som man kan prata med om allt och man vet att hon bryr sig. All kärlek till henne.

Den andra viktiga personen i mitt liv är Josse. Fredagar är vår dag då hon och lillasyster kommer och fikar och pratar i timmar, allt är så lätt med henne. Jag minns fortfarande första gången vi träffades, på allt fel ställe men vi var ju inte mer är 14-15. När jag flyttade till Kalmar 2002 så hade hon precis flyttat dit och tur som var så var vi nästan grannar med bara ett vattentorn mellan oss. Jag rymde hem till henne när jag blev ovän med storebror, vilket var ganska ofta. jag sov på hennes uppblåsbara soffa efter en full natt på Öland och vaknade på golvet. Det var henne jag hängde med på båten i princip varje helg. Det var hon jag en flaska tequila och en stor minnes lucka vid 17 års ålder. Jag har haft mycket roligt med denna dam!

Min Dag

Får berätta om gårdagen eftersom dagen i dag knappt börjat;)

Tova sov hos Mormor natten till i går så det var bara jag och mina män hemma. Min fina man tog Mio hela natten och lät mig sova lääänge vilket uppskattades mycket. Mio håller på att få sina tänder uppe så han är inte så medgörlig på nätterna.
Efter att jag stigit upp så åt vi frukost tillsammans sen kom mina bröder och hälsade på en runda.

På eftermiddagen så började vi med projekt " få matsalen vit" den har fram till nu varit i nån konstig militärgrön hemsk färg, men nu är den vit iaf:) Tova kom hem och ville hjälpa till med målningen så klart så jag letade reda på en planka i garaget som hon fick måla på, bra blev det;)
Under tiden målningen pågick så kom bröderna tillbaka mest för att inspektera kan jag tänka mig, när dom konstaterat att allt såg bra ut körde dom igen.
Trötta efter målningen så bestämde vi oss för pizza till middag och eftersom det var lördag så skulle Tova såklart ha Lördagsgodis så vi gick bort till reptil och köpte henne en stor påse.

På kvällen gjorde Tova och jag klart sovrummet så nu är övervåningen färdig. Bara nedervåningen kvar med lite små saker, väntar på att färgen i matsalen ska torka så jag kan inreda och att vardagsrummet ska få sig ett sista lager färg sen ska det inredas där oxå.

Efter barnen lagt sig blev det mys i soffan=)

Vad är kärlek?

För mig är kärlek när det pirrar i magen och man inte kan sluta tänka på personen, man saknar den fast den sitter mittemot en. Kärlek är en underbar känsla som inte går att förklara om man själv inte upplevt den, ungefär som att föda barn;)

Kärleken till min man och mina barn är helt annorlunda.

Min man kan det pirra i magen när jag tittar på honom, kan sakna honom om han är nere och jag är uppe. På morgonen när jag vaknar vill jag bara vara nära honom, drunkna i hans armar och bara ligga där för alltid. jag hoppas att jag alltid kommer att känna så för honom.

Kärleken till mina barn går inte att beskriva med ord, dom är en del av mig som jag är beredd att dö för. Den kärleken vet jag att den alltid kommer finnas vad som än händer.

101209

Magen växer så det knakar och jag blir bara tröttare för var dag som går. Det är tur att det är vintertid och att det blir mörkt tidigt för då kan man lägga barnen utan massa tjafs;) Vid 6 varje kväll är det som om nån har slagit en klubba i huvudet på mig och jag orkar helt enkelt inte mer utan däckar i soffan med min bok eller tittar på tvn och Johan tar tag i allt som är kvar av dagens måsten.

I går skulle vi vara över seriösa och GÅ till kvantum och handla, detta hade i vanliga fall inte vara några problem alls. Vi bor ju vid bilisten i Asarum nu så bort till kvantum är inte överdrivet långt. Tji fick jag kom till bilisten (ca 50m från huset) sen började sammandragningarna det var så jag NÄSTAN trodde det var dax att föda.  Kan inte minnas att jag haft så kraftiga sammandragningar med varken Tova eller Mio! Det blev såklart inget kvantum utan fick kämpa mig bort till konsum och nöja med med utbudet där. Men det tog mig nästan 2 timmar att ta mig fram och tillbaka dit haha.

I dag har det varit lite bättre med sammadragningarna så Tova och jag tog oss en promenad med en sovandes Mio i vagnen medans Johan stannade hemma och sågade ved. Nu sover barnen och vi väntar på att lyxfällan ska börja:)

'
Bjuder på en magbild i dag:)

Det här åt jag i dag

Korvstroganoff med ris. Gott som tusan var det!

Mina Föräldrar

Min mamma och pappa träffades genom en kontakt annons min pappa satt in i tidningen, jag har läst annonsen men det var många år sedan så jag kommer inte ihåg vad det stod ord för ord. Det var nåt i still med att min pappa letade efter en kvinna som inte var intresserad av romantiska middagar eller långpromenader och detta nappade min mamma på.

Innan mina föräldrar träffades hade min mamma 2 barn ( mina storebröder) och min pappa hade 3 barn ( 2bröder 1 syster) och tillsammans fick dom mig och min lillebror. I 15års tid höll dom ihop innan dom valde att gå skiljda vägar, jag var då 5 år gammal och jag har inte mycket minne av dom tillsammans och när jag var 7år så gick min pappa bort och kvar fanns bara min mamma.

Jag har inte mycket minne av min pappa alls det är småsaker jag minns men inte så mycket som jag skulle vilja minnas.

Första kärleken

Jag minns min första kärlek väldigt väl trots att jag bara var 5år.
Det var grannen i huset mittemot. Jag spenderade all min vakna tid med honom och oftast så var det under en filt på altanen vi höll till, där viskades det och pussades en hel del. När vi flyttade från gatan och jag inte fick träffa honom mer så var jag helt förkrossad.

Om Mig

Magdalena Svensson heter jag då, är 26 år gammal och bor med mannen i mitt liv i ett stort hus i utkanten av Karlshamn.

2 Barn har jag en flicka och en pojke. Min underbara flicka är 5,5år gammal och börjar bli riktigt stor. Jag förundras varje dag av hur smart hon egentligen är.
Min lilla pojk är precis fyllda 1 år och han är den som får mig att skratta varje sekund på dagen med sina galna upptåg.
I min mage bor ytterligare 2 små liv och gissa om chocken var stor när detta besked landade i knät på en.
Jag hade ju bestämt att jag inte skulle ha fler barn efter dottern?! Det gick ju bra med det haha.


Hur dan är jag som person då?! Det skulle man nog fråga mina vänner ist för mig. Jag släpper gärna inte in någon på livet och har jag väl gjort det och personen i fråga sviker så finns det ingen chans att komma tillbaka. Jag vill säga att jag tror på att ge människor en andra chans men ska sanningen fram så har jag väldigt svårt för det när det är mig personen i fråga svikit, vad det beror på vet jag faktiskt inte men det är inget jag lider över.

Vad gör jag på fritiden då? Just nu ingenting speciellt då all min energi går åt att styra bland hus och barn. Jag längtar till våren då jag ska ta tag i vår stora trädgård och röjja och gräva bland buskar och snår, där i min egna trädgård planerar jag att tillbringa hela min sommar med att ligga i en solstol och dricka vin;)


Utmaningen

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

RSS 2.0