Ber om ursäkt!

Jag skrev i mitt tidigare inlägg att det med största sannolikhet kommer att bli samma kön och det var visst någon som retade sig på detta!!

Så för att rätta till mig själv så skriver jag nu: Det kommer att bli samma kön! Jag VET att enäggstvillingar är av samma kön och jag är ledsen för din skull om du en kan se(läsa) ironin i den meningen! Om du bara hade bläddrat ner lite till inlägget innan det så hade du insett att jag oxå vet det, och sparat din tid ist för att skriva onödiga kommentarer med information jag redan vet.

Jag vill även säga till dig anonyma person som inte vågar skriva ditt namn att inga fel kommentarer från dig kommer att synas på min blogg=)
Endast människor som vågar stå för vem dom är kommer att godkännas:)

Usch då

Har mått så dåligt de senaste dagarna, legat i sängen mesta delen och låtit mannen sköta huset ett tag.
I går kväll kände jag mig liiite bättre och tänkte blogga men då bestämde sig min dator för att dö:(
Har nu iaf fått igång mini laptopen så nu är det lugnt igen.

Magen bara växer och nu kan jag känna små små rörelser där inne om jag ligger i rätt läge, häftigt!!
Men än så länge känner jag inte skillnad på om där är en eller två, det syns på magen även om det inte känns haha.
Är nog lika stor nu som jag var i vecka 20 med den senaste trots att jag bara är i vecka 13.
Har som sagt fått veta att det är ett par enäggstvillingar som bor i magen vilket med största sannolikhet betyder samma kön och jag har bestämt att det är pojkar som bosatt sig där innne men det verkar inte alla vilja hålla med om. MEN  jag ska nog minsann visa att jag vet bäst hahaha. Bara några veckor kvar sen får vi veta=)
Har tänkt tjata till mig det på RUL men om det mot all förmodan inte gå så ska jag minsann åka ner till Malmö och ta reda på det. På senaste VUL så sa dom att när man väntar tvillingar och särskilt enäggs så går man på MÅNGA och täta UL för tydligen kan det vara så att dom snor maten från varann så dom delar moderkaka så detta kollas nogrannt.
Har inte riktigt fått förklarat för mig vad man gör om så är fallet, bara att man kollar detta ofta och noga så på något UL så ska jag nog få veta. Vem vet efter mitt tjat i några veckor kanske dom tröttnar på mig och berättar haha hoppas kan man ju alltid.

Har försökt sätta mig in i vagn djungeln men blir inte klokare på det om jag ska vara ärlig.
Funderade först på en trilling vagn men det märket jag ville ha gör inte längre trilling vagnar och de få jag hittat på blocket har varit uppåt landet typ Sthlm och luleå och ingen av dessa ville skicka vagnen då efterfrågan hade varit så stor. Ingen meninga att skicka när folk på orten vill köpa antar jag. Vill ju egentligen ha en ny vagn.

Efter lite funderingar kom jag väl fram till att en trillingvagn kanske är lite klumpig och tänkte satsa på en tvillingvagn och en bra bärsele. Har fått tag i en kanon sele som till och med Mio kan sitta i utan att det känns jobbigt eller tugnt och den "lille" killen väger snart 11Kg. Ialla fall så fastnade jag för Emmaljungas twin city cross, Johan gillade oxå den och det var så gott som bestämt att det var den vi skulle ha. Då kommer nästa problem!! Emmaljunga har tagit den ur sortimentet för 2011 och har bara ceroxen kvar, gissa om jag blev besviken....

Så nu är vi tillbaka på ruta ett känns det som... Blää blir inte klok på detta alls måste jag säga.

Den senaste veckan har vi varit väldigt aktiva i att hitta ett nytt boende där vi kan stoppa alla ungar hahaha.
Hus säger alla MEN jag vill inte ha något hus, vilket verkar vara väldigt svårt att förstå. Jag trivs med att bo centralt och i en lägenhet. Alla människor varken vill eller tycker som alla andra och tur är väl det. Tänk om alla helt plötsligt ville ha hus;)
Vi var och tittade på en stor 5:a bara någon hundring dyrare än vad vi har nu, men när vi pratade med hyresvärden efter hon som bodde där nu visat oss lägenheten så sa han att man minsann inte kan bo i den lägenheten som barnfamilj!! Ehh Okej!!??! Otrevlig var det minsta han var. Fick höra på omvägar senare att han tydligen har problem med någon knarkare i huset som polisen springer hos hela tiden och att det bott 3 barnfamiljer i huset innan som sprungit för sitt liv haha. Detta kunde han ju inte direkt säga till oss men han kunde iaf varit trevlig!!

Nästa lägenhet var en riktig pärla, kanon mysig och fin! Fel läge bara 3 våningen utan hiss och precis jämte bakgården på Harrys, undra hur mycket man skulle få sova på sommaren då?! Inget om man ska tro Johans syster som bor på samma gård. Var även fel planlösning då det bara var 2 sovrum.

Tredje var en riktig besvikelse och det var den jag hoppades på mest! Störst och bäst läge men den största besvilkelsen oxå!!! Super idiotisk planerad då man inte ens kunde få in ett köksbord i köket, sovrummen var genomgångs rum och det sista sovrummet hade snetak enda ner till golvet = helt omöjligt att möblera. Lägenheten var mörk och riktigt ogästvänlig. Det enda positiva var tak terassen. Kan förstå att lägenheten stått tom i 4 månader.

Fjärde lägenheten var bäst hittills och som det verkar så blir det den vi tar. Får väl se i morgon när vi ringer dom igen=) Den hade oxå stått tom ett tag verkar inte vara lätt att hyra ut större lägenheter då dom till och med var villiga att sänka hyra haha. Lägenheten var i två våningar med 3 rum uppe och 2 nere med badrum både uppe och nere. Hade även en separat tvättstuga inne i lägenheten och det är nog de jag ser fram i mot mest haha. Skulle målas lite här och där och nya bänkskivor skulle sättas in i köket som även hade diskmaskin <3

Det känns som om det är mycket som ska ordnas innan jag tillåter de små att titta ut ;)

Nu är det sov dax!

Söndag

I dag var det loppis i Ronneby som vanligt och jag fyndade massor av bebis kläder:D

Kan vara bra att spara ett par slantar nu när det blir dubbelt upp.

Annars är nog dagen den första på väldigt länge som jag faktiskt mår helt okej.
Första dagen jag inte behövt en enda liten alvedon jiiippiii


Känner mig så sjuk sugen på fisk varenda dag, fisk fisk fisk det enda jag vill äta helst stekt torsk då.
Men det bor en irriterande man i detta hus som hindrar mig från det, bebisarna i magen tycker det är väldigt taskigt.

I går var vi på VUL igen och fick se de små sprattelgubbarna, som såg så roliga ut att jag inte kunde låta bli att skratta åt dom det kom även en och annan tår ska jag erkänna.
Allt så super fint ut och dom hade små armar och ben som så fint visade. Mina små aliens <3
Vi fick veta att det är ett par enäggstvillingar i min mage, och jag har redan gissat på ett par små pojkar som vi redan bestämt namnen på.

Vi har tänkt att vi ska ta reda på könen (könet eftersom det blir samma;) så fort det är möjligt så vi får väl se om vi får användning för våra fina namn.

Nu ska jag och magen krypa ner i sängen och sova

Natti

Lördag

Har hållt mig från att köpa saker till de små, vi ska ju ta reda på könen så fort det bara är möjligt men under vår tur på stan kunde vi bara inte hålla oss längre.

Det blev 2 beiga overaller från H&M. JA mina barn ska ha likadana kläder på sig!!
Uppe på Kappahl hittade vi randiga byxor och bodys i grått, väldigt söta :)

Har även börjat fundera på vagn men just nu är det lite tidigt men titta får man ju;)
Emmaljungas twin city cross är favoriten hos mig och Johan vill ha en Emmaljunga twin city cerox.

Som det verkar nu så kommer Johan att vinna så Emmaljunga tagit crossen ur sortimentet för 2011, har dock hittat ett företag i Malmö som säljer crossen fortfarande men då kommer kruxet med att övertala Johan att åka ner till Malmö för att hämta en vagn han inte vill ha. Jag vinner nog denna fighten tillslut endå haha.

V12

I dag går vi in i vecka 12 och jag tror jag fortfarande inte riktigt förstår att det faktiskt ligger 2 små liv i min mage.
Hur kom dom dit liksom haha.

Denna graviditet var nog den mest oplanderade av dom alla och oxå den mest chockerande.

De senaste 2 veckorna har jag mest hållt mig inomhus för att dölja magen som utan tvekan syns nu, men ville ju inte berätta nyheten innan denna vecka risk för missfall etc etc.

När jag fick beskedet om graviditeten var jag i vecka 8 och samma dag fick jag reda på att det var tvillingar i min mage. Ni kan nog inte förstå den panik jag kände att först få reda på att jag var gravid vilket skulle vara en omöjlighet och sen dessutom att det var tvillingar. Jag funderade på att ta bort dom men allt eftersom jag vande mig vid situationen så gick det bara inte.
Att få tvillingar är inget som händer varje dag, detta kändes som  "once in a lifetime" och det gick bara inte att neka, i dag känns det hemsk att ens tänka att jag var påväg att ta bort dom små liven men så var det och det är inget jag skäms över.

I denna blogg kommer jag endast att skriva om graviditeten och inte något annat. Varför jag valt att göra så är för att jag ska kunna ha bloggen olåst och det finns människor som jag anser inte har med mitt liv och mina barn att göra. Att jag väljer att skriva om hur jag mår och upplever en tvilling graviditet är dels för att jag ska kunna minnas tillbaka och att andra som väntar tvillingar ska kunna läsa och dela sina känslor och erfarenheter.

Inskrivningen på MVC blir inte förrän den sista september och måste säga att jag blev besviken över detta, när jag skrivs in kommer jag att vara i v 15 och det känns som om det är sent! Med de andra barnen har jag varit där innan v 10.
På måndag tänker jag ringa MVC igen för att se om jag kanske kan få komma och ta mina värden iaf för jag har sån fruktansvärd huvudvärk hela dagarna och vissa dagar kommer jag knappt upp ur sängen och det är mindre roligt.

Vecka 12

Kroppen:
Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.
Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.
Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska. Om inte så är det hög tid nu.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0